Kennisbank
Kies uw vestiging
Kies uw vestiging
Heeft u last van een zeurende kiespijn of een kloppend gevoel in uw mond? Dan zou het zomaar kunnen dat u te maken heeft met een ontstoken wortelpunt. Dit is een veelvoorkomend probleem dat niet altijd direct wordt opgemerkt, maar wel serieuze gevolgen kan hebben als het niet op tijd wordt behandeld. We vertellen u graag wat een wortelpuntontsteking is, hoe u de symptomen herkent en hoe we dit behandelen.
Heeft u weleens een stekende pijn gevoeld bij een slok koude frisdrank of een hap warme soep? Dan bent u zeker niet de enige. Gevoelige tanden komen vaker voor dan u misschien denkt. Hoewel het vervelend is, is er gelukkig vaak iets aan te doen. We leggen u graag uit waar die tandgevoeligheid vandaan komt, welke oorzaken er kunnen zijn en hoe u zelf de klachten vermindert.
Tandverkleuring is een veelvoorkomend probleem. Misschien valt het u op dat uw tanden minder wit zijn dan voorheen of ziet u vlekken op het tandoppervlak. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals bepaalde voedingsmiddelen, roken of de natuurlijke veroudering van uw tanden. Maar geen zorgen: er zijn gelukkig verschillende manieren waarmee u tandverkleuring vermindert of voorkomt. Lees verder en ontdek hoe u uw stralend witte glimlach behoudt.
We hebben het allemaal wel eens: u eet of drinkt en voelt direct een scherpe, branderige pijn op uw tong of wang. Of misschien ontdekte u vanmorgen tijdens het tandenpoetsen een wit vlekje dat bij de kleinste aanraking steekt als een naald. Aften, die kleine, maar vervelende zweertjes in de mond, lijken altijd op te duiken op de meest ongelegen momenten. Maar wat zijn aften precies, waarom krijgt u ze en misschien nog wel het belangrijkste, hoe komt u er zo snel mogelijk vanaf?
Tandsteen is een veelvoorkomende tandaandoening die bij veel mensen lang onopgemerkt blijft. Maar wat is tandsteen precies en hoe ontstaat dit? We vertellen u graag over tandsteen, hoe onze tandartsen het verwijderen en hoe u het zelf het beste kunt voorkomen.
Gingivitis en parodontitis zijn beide tandvleesontstekingen, maar wat is het verschil tussen de twee? Lees alles over deze ontstekingen en hoe u ze voorkomt!
Wist u dat ruim 80% van de volwassenen in Nederland ooit te maken krijgt met cariës, oftewel gaatjes? Maar wat is cariës nu eigenlijk, wat zijn de symptomen en hoe voorkomt u het? We vertellen u graag alles wat u moet weten over het ontstaan van gaatjes in het gebit.